Het project­bureau van Toe­val Ge­zocht ini­ti­eert, or­ga­ni­seert en on­der­steunt re­gio­na­le net­werk­groe­pen, een lan­de­lij­ke the­orie­groep, ten­toon­stel­ling­en, con­cer­ten en con­fe­ren­ties.

Uitgangspunt

We willen het project graag op een feestelijke manier afsluiten, en daarom gaan we in de week na het optreden nog eens de klas in...en wel met een hele mooie cake!

We zijn ook heel erg benieuwd hoe de kinderen het optreden hebben ervaren.

Observatie

Juf Hans verrast iedereen met een prachtige cake in de vorm van een viool! We kijken allemaal onze ogen uit wanneer de taart wordt onthuld!

De kinderen gaan uit zichzelf met z'n allen "donghi mombe mbudzi" voor ons zingen en dansen, wat een ontzettend leuke verrassing is.

Debby vertelt aan de kinderen dat TOEVAL GEZOCHT graag een aantal tekeningen wil gebruiken voor een expositie. Ze vraagt of ze daarom wat tekeningen voorlopig mogen houden. De kinderen krijgen de tekeningen dan later terug. Ze vinden het goed, spannend zelfs als hun tekening bij de expositie komt te hangen. Debby beloofd de kinderen op de hoogte te houden van de plannen rondom een expositie.

Terwijl Hans de taart in stukjes snijdt praten we over het optreden in het dorpshuis. De kinderen vonden het heel leuk. Debby vertelt hoe trots ze is op de kinderen is omdat ze het zo ontzettend goed hebben gedaan. Mara en Thijmen vonden het spannend. Britta had eerder al eens opgetreden in het dorpshuis, dus ze was niet zenuwachtig. Maar ze vond het wel leuk dat Sinfonietta haar tekening gingen spelen. Voor Doris was het optreden in het dorpshuis slechts het voorafje van een lange muzikale avond: zij moest daarna nog naar de voorspeelavond van haar vioolklas.

Na het cake eten worden de overige tekeningen nog verdeeld, wat voor een beetje chaos zorgt, want er is zoveel getekend de afgelopen maanden. Er moet heel wat verdeeld worden.
Maar dat hoort er ook bij!

Reflectie

Wij kijken er heel erg naar uit om volgend jaar weer met deze klas te mogen werken! We vinden het erg jammer dan we de kinderen die naar groep 3 gaan dan moeten missen, maar verheugen ons er al op dat we ze dan nog tijdens de pauze op school tegenkomen.

Heel erg bedankt voor de bijzondere tijd samen en de mooie muziek, lieve muzikanten van het Luisterpark!

74

Een viool...nee, een cake!

dag 24
10 juli 2012
Een prachtige viool!
De kinderen bewonderen de cake
Eigenlijk is hij te mooi om op te eten!
De bakker met de gouden handen mag haar cake snijden!
Donghi Mombe Mbudzi...
...wordt gezongen en gedanst.
Napraten over het optreden.
Toeval Gezocht on­der­zoekt as­pec­ten van de re­la­tie tus­sen kunst en le­ren. Ei­gen on­der­zoek, als op­dracht­ge­ver van on­der­zoek en sa­men­wer­king met we­ten­schap­pe­lijk on­der­zoek.